Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Буш чекає на Путіна як на людину року, а іспанці назвали його рибою

П'ятниця, 21 грудня 2007, 14:33

Президент США Джордж Буш думає, що журнал Time обрав його російського колегу Володимира Путіна "людиною року" як фігуру, що сильно впливає на майбутнє країни, хоча тільки час покаже, до чого цей вплив приведе.

Буш пожартував, що і він, і Путін тепер є членами одного клуба, повідомляє Reuters.

Time двічі називав американського лідера "людиною року" - у 2004 і 2000, коли він здобував перемогу на президентських виборах у США.

"Знаєте, я сподіваюся побачити його на зустрічі колишніх "людей року", - посміхнувся Буш на прес-конференції в четвер.

"Я припускаю, що вони обрали його, тому що він був впливовим лідером. Фундаментальне питання в тому, впливовий з якими наслідками? Як буде виглядати країна через 10 років?" - задався питанням Буш.

Він також висловив сподівання, що Росія – "країна, що усвідомлює необхідність стримання і противаг, вільних і чесних виборів і живої преси; що вони розуміють, що західні цінності, що спираються на права людини і людську гідність, - це цінності, що приведуть до того, що країна стане кращою. Я сподіваюся на це", - сказав він.

У той же час колишній держсекретар США Генрі Кіссінджер вважає, що "Путін – людина, що хоче сконцентрувати у своїх руках владу, необхідну для виконання його невідкладного завдання".

"Він, імовірно, буде вважатися основною фігурою в історії своєї країни, але він не демократ", – зазначив Кіссінджер.

У той же час "Аморальним вибором, продиктованим страхом" назвало вибір журналу іспанське видання  Corriere della Sera, переклад якої наводить Инопресса.ру.

"Журналісти Time намагаються визначити, яку "радість" приніс Путін своєму народу і світу: "стабільність", якої Росія не знала протягом сторіччя. Це означає, що вибір журналу Time одночасно наївний, ірраціональний і аморальний. Насправді не буває стабільності, коли різні мафіозні клани, що знаходяться у влади, руйнують і знищують один одного в тіні Кремля", - пише видання.

"Відкрийте книгу з історії, залишіть осторонь казки, і ви зрозумієте, що Путін зовсім не чарівник із країни Оз і що Time заслуговує вуха віслюка або ж лаври іронії, яку редакція не може оцінити. Подивіться на обкладинку Time, загляньте в очі холодної риби року – це смерть на вас дивиться. Вона оглядає вас зі свого трону з голови до ніг. Читайте Time Magazine – з вами говорить тупість", - закінчує статтю іспанське видання.

Американське видання Boston Herald відзначає, що вибір журналу Time викликав гнів кандидата в президенти США від Республіканської партії, сенатора Джона Маккейна.

Він, пародіюючи висловлення Джорджа Буша про російського лідера, сказав: "Я подивився йому в очі і побачив там три букви – К, Д і Б".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: