У Ющенка не збираються ставити ціпки в колеса депутатам у Сєвєродонецьку

П'ятниця, 21 грудня 2007, 15:31

У секретаріаті президента не драматизують ситуацію із проведенням другого з'їзду депутатів усіх рівнів у Сєвєродонецьку, однак вважають, що громадськість повинна бути інформована про цю подію не однобоко.

Про це сказав керівник головної служби регіональної політики секретаріату президента Олександр Старух на брифінгу в п'ятницю, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми знаємо ініціативу, з якою виступила частина відповідної політичної сили... ми не керуємо місцевими радами, усі депутати мають право збиратися, обговорювати будь-які питання, у нашій країні свобода слова", - сказав Старух.

Він відзначив, що представники секретаріату президента не розділяють контексту тих питань, що будуть порушуватися на цьому з'їзді.

"І я переконаний ми будемо готувати відповідні матеріали, щоб громадськість все-таки інформувалася не з одного боку, щоб був плід для дискусій і діалогу", - додав Старух.

Як відомо, 13 листопада голова Луганської облради Валерій Голенко заявив, що з'їзд депутатів усіх рівнів, присвячений гуманітарним проблемам, і "особливо" - проблемі російської мови в Україні, пройде в Сєвєродонецьку Луганської області в січні-лютому 2008 року.

СБУ заявила, що має намір вжити усіх заходів для недопущення зазіхань на територіальну цілісність і конституційний устрій держави під час проведення цього з'їзду.

28 листопада 2004 року в Сєвєродонецьку Луганської області проходив всеукраїнський з'їзд народних депутатів і депутатів місцевих рад усіх рівнів.

На з'їзді депутатів місцевих рад у Сєвєродонецьку звучали заклики до створення автономної Південно-Східної республіки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News