Литвин має сумний прогноз і хоче "паритету" у зарплаті

П'ятниця, 21 грудня 2007, 15:46

Лідер фракції Блоку Литвина Володимир Литвин вважає нереальним ухвалення до кінця року закону про державний бюджет на 2008 рік.

Про це він заявив, коментуючи позицію своєї фракції щодо прийняття бюджету на наступний рік, повідомляє УНІАН із посиланням на прес-службу блоку.

"Я переконаний, що, на превеликий жаль, до 31 грудня бюджет прийняти неможливо", - сказав Литвин.

За його словами, до голосування за бюджет потрібно ухвалити основні напрямки економічного і соціального розвитку країни на наступний рік, щоб знати, як буде розвиватися економічна і соціальна сфера.

Як сказав Литвин, парламенту потрібно було б прийняти у вигляді законів рішення про зарплати, про пенсії на наступний рік з тим, щоб відпрацювавши бюджет і довівши його до необхідної кондиції, ухвалити його наприкінці січня чи на початку лютого.

При цьому, наголосив він, потрібно зробити усе, щоб люди не отримали у січні і лютому пенсії і зарплати за старими стандартами, бо життя значно подорожчало.

"Ми будемо вимагати і стояти на тому, щоб було передбачено суттєве підвищення пенсій, мінімальної заробітної плати, щоб було досягнуто паритету між мінімальною заробітною платою і прожитковим мінімумом (бо сьогодні між ними різниця більше, ніж у сто гривень) і щоб усі соціальні закони діяли у повному обсязі", - сказав Литвин.

Він також повідомив, що його фракція наполягатиме на закріпленні у держбюджеті відновлення дії 47 соціальних законів.

Зокрема, фракція Блоку Литвина має намір наполягати на відновленні у повному обсязі закону про дітей війни та врахуванні половини коштів для повернення заощаджень громадян.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування