Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опонент Саакашвілі намагається підкупити грузин 1,5 мільярдами

П'ятниця, 21 грудня 2007, 17:14

Кандидат у президенти Грузії, бізнесмен Бадрі Патаркацишвілі вже не є підозрюваним у спробі скинення влади.

Про це заявив заступник генерального прокурора Грузії Ніка Гварамія 20 грудня, повідомляє Civil Georgia.

Гварамія заявив, що розслідування в зв'язку зі змовою, що планувалася, знову продовжується, хоча, проти Патаркацишвілі в даний час кримінальна справа вже не ведеться.

"Розслідування (по спробі скинення влади) ведеться, Патаркацишвілі був підозрюваним по цій справі. Але, щодо цієї людини кримінальне переслідування вже не ведеться", - заявив Гварамія.

Він також відзначив, що статус підозрюваного з Патаркацишвілі був знятий автоматично, тому що йому протягом 30 днів не було пред'явлене обвинувачення.

У той же час у понеділок представник Патаркацишвілі заявив, що він поки не планує повертатися в Грузію, тому що в нього немає додаткових гарантій безпеки.

У свою чергу Асоціація молодих юристів Грузії вважає, що кандидати в президенти Михайло Саакашвілі і Бадрі Патаркацишвілі порушили Виборчий кодекс і вони повинні вийти з президентського марафону.

За заявою асоціації, Патаркацишвілі порушив закон тоді, коли він обіцяв виборцям, що у випадку його обрання президентом він витратить 1,5 млрд. ларі з власних коштів на виплату споживаного населенням природного газу й електрики, а також для компенсацій по безробіттю.

Також асоціація вважає, що і Саакашвілі, як мінімум, двічі порушив закон – перший раз 8 грудня, коли він передав комп'ютер одній дівчинці, і в другий раз, коли його передвиборний штаб надрукував 250 000 виборчих буклетів і кожний з них супроводжувався трьома безкоштовними квитками в розважальний парк в Аджарії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування