Пінчук підчистив свій актив

П'ятниця, 21 грудня 2007, 21:01
Компанія "Мамтон Холдингс" стала власником 99,98% акцій ЗАТ "Міжнародний Медіа Центр", яке володіє контрольним пакетом акцій каналу СТБ.

Як повідомляється в офіційному оголошенні "Міжнародного Медіа Центру", приватне підприємство "Саджитеріен" (Дніпропетровськ) зменшило свою частку в компанії з 24,99% до 0,01%.

Компанії Bingley Investments Limited, Dimension Invest Inc. і Buckingham Worldwide Limited (усі – Британські Віргінські острови), що раніше володіли по 24,97% акцій ЗАТ, вийшли зі складу його акціонерів.


Крім того, в оголошенні повідомляється, що ЗАТ "ММЦ" збільшило свою частку в ЗАТ "ММЦ-СТБ" з 70,24% до 93,74%.

Shachar Enterprises Inc. (Британські Віргінські острова) також вийшло зі складу акціонерів "ММЦ-СТБ".


У зв'язку зі зміною акціонерів змінився і склад наглядової ради ЗАТ "ММЦ".

При цьому глава наглядової ради компанії Олександр Богуцький залишився на своїй посаді.

Представників колишніх акціонерів Bingley Investments Limited і Dimension Invest Inc. змінили Євген Бондаренко, що раніше працював у ТОВ "ТНК-ВР Україна", і Сергій Синявський, який був фінансовим контролером "Інтерпайпу".


Як повідомлялося, телеканали СТБ, ICTV і третій за популярністю в країні "Новий канал" перебувають під керівництвом створеної Віктором Пінчуком компанії EastOne LLC (Лондон), яка до вересня цього року називалася корпорація "Інтерпайп".


Головний виконавчий директор EastOne Геннадій Газін наприкінці вересня повідомив про рішення компанії створити на базі зазначених вище телеканалів медіа-холдинг.

Антимонопольний комітет України в серпні дозволив кіпрської Venus Bay Holdings Limited одержати контроль над ТОВ "Міжнародна комерційна телерадіокомпанія "ICTV", "ММЦ-СТБ" і ЗАТ "Новий канал".

Богуцький у вересні також повідомив про плани трьох каналів з 2009 року перейти до самостійної реалізації реклами через одне рекламне агентство.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News