Радник Ющенка відкрив "університет" для НАТО

Субота, 22 грудня 2007, 09:53

У Києві в п'ятницю відкрився "Євроатлантичний Університет".

Як повідомляє прес-служба "Університету", проект спільно ініціювали громадські організації Фундація "Суспільність" та "Європа ХХІ" за підтримки Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка, дипломатичних представництв Словаччини та Сполучених Штатів в Україні, низки вітчизняних та зарубіжних корпорацій, а також за сприяння радника президента Олега Рибачука.

Під час відкриття "Університету" Рибачук зазначив, що формування демократичної коаліції та нового уряду "дає зараз можливість чітко й конкретно формулювати позицію щодо зовнішньополітичного курсу України в ЄС та НАТО".

Рибачук наголосив, що "недвозначна підтримка курсу на євроатлантичну інтеграцію нині може і має бути успішно реалізована".

Під час презентації "Університету" студенти ініціювали проведення у травні 2008 року Всеукраїнського студентського безпекового форуму за участю президента Віктора Ющенка.

Також під час презентації відбулася передача символіки новоствореного "Університету" до штаб-квартири НАТО.

Серед завдань "Університету", зокрема, проведення просвітницьких кампаній щодо європейської та євроатлантичної інтеграції України; підготовка та підвищення кваліфікації кадрів; створення майданчиків громадського обговорення шляхів європейської та євроатлантичної інтеграції України; започаткування і розвиток партнерських мереж; моніторинг урядової політики щодо європейської та євро-атлантичної інтеграції.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування