Кінах сказав Тимошенко подумати про імідж

Субота, 22 грудня 2007, 10:18

Екс-міністр економіки Анатолій Кінах вважає, що заяви щодо аудиту рішень попереднього уряду можуть зашкодити іміджу України.

Так він прокоментував журналістам слова першого віце-прем`єра Олександра Турчинова про незаконність видачі ліцензій і про неякісну приватизацію.

"Такі заяви, доки немає висновків судових органів та інше, тільки в черговий раз формують враження наших партнерів, що Україна не в змозі правовими засобами захищати як своїх громадян, так і власників, інвесторів", - сказав він.

На його думку, в рамках інтеграції до Європи Україна має діяти за принципами верховенства права і рівності всіх перед законом, "незалежно від статусу, прізвища і політичного кольору".

"Коли йдеться про виконання умов законів України, або у сфері приватизації, або у використанні природних ресурсів, ліцензування, у принципі, верховенство права має бути однозначним, щоб не зашкодити іміджу держави", - сказав він.

20 грудня Турчинов заявив, що останнім часом уряд Віктора Януковича ухвалював рішення про надання ліцензій без конкурсів, фактично роздавав держмайно замість його приватизації, багато рішень ухвалювалося з грифом "таємно".

"Безумовно, ці питання ми не можемо залишати без уваги. Інакше далі говорити про якісь чесні принципові позиції, якщо вони базуватимуться на незаконних рішеннях, неможливо", - сказав Турчинов.

19 грудня прем`єр-міністр Юлія Тимошенко заявила про необхідність проведення антикорупційного аудиту всіх напрямів діяльності попереднього уряду.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News