Міністра Тимошенко похвалила його "тінь"

Субота, 22 грудня 2007, 13:06

Народний депутат фракції Партії регіонів, міністр закордонних справ в опозиційному уряді Віктора Януковича Костянтин Грищенко вважає правильною реакцію глави МЗС Володимира Огризка на заяви російської влади щодо України.

"Мені сподобалася реакція міністра Огризка, який дуже спокійно, по суті, не вдаючись у деталі, сказав те, що він сказав", - відзначив Грищенко в інтерв'ю журналістам у суботу в Києві.

"Тому можете вважати, що в даному випадку ту реакцію, яку висловив новий міністр закордонних справ, ми вважаємо цілком зваженою, але вона потребує також додаткової роботи на всіх рівнях для того, щоб такі заяви взагалі не з'являлися", - відзначив він.

Грищенко переконаний, що створений опозиційний уряд повинен, насамперед, аналізувати те, що робить влада, і давати свої поради. "Якщо є відчуття того, що не все йде в правильному напрямку, потрібно доносити суспільству альтернативну думку - без цього неможлива зовнішня політика, що спирається на підтримку суспільства", - додав він.

Як повідомлялося, 21 грудня Огризко заявив, що недавні заяви російської влади розглядаються Україною як прояв нинішніх внутрішньополітичних процесів у Росії. "Ми не хочемо, щоб зовнішні сили намагалися розділяти український народ і протиставляти одні регіони іншим", - підкреслив глава МЗС.

19 грудня президент Росії Володимир Путін в інтерв'ю американському журналові "Тайм" висловив думку, що США своїми діями руйнують Україну. "Ви (США) почали руйнувати Україну, її територіальну цілісність і підривати її суверенітет. От що зробили Сполучені Штати в Україні. Те ж саме відбувається й у Грузії", - заявив він.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...