Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко розслідує аварії на Засядька "з нуля"

Неділя, 23 грудня 2007, 13:41

Новий уряд заново розслідує причини аварій на шахті ім. Засядька в Донецькій області, заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко.

Виступаючи в неділю в Донецьку перед родинами загиблих на шахті, вона розкритикувала висновки і документи комісії попереднього уряду, що займалася розслідуванням аварії.

"У висновках немає жодного слова, що могло б говорити про реальні причини", - сказала Тимошенко.

Прем'єр відзначила, що в ході спілкування з великою кількістю фахівців у вугільній сфері вона з'ясувала, що на шахті ім. Засядька "значно перевищена інтенсивність праці" - приблизно в 3 рази. За її словами, це приводить "до недостатньої дегазації" шахти.

Вона також відзначила недостатнє обладнання шахт датчиками, що сигналізують про небезпеку.

Тимошенко заявила про намір уряду розібратися, хто затверджував плани і темпи розробки лав.

Прем'єр проінформувала присутніх про формування нового складу урядової комісії з розслідування причин аварії на чолі з першим віце-прем'єром Олександром Турчиновим і намір створити технічну комісію, що заново розслідує причини аварії.

"Я хочу витягти на поверхню кожен факт, кожну деталь", - сказала Тимошенко.

Як повідомлялося, 18 листопада 2007 на шахті відбулася найбільша за роки незалежності України трагедія - у результаті вибуху метано-повітряної суміші загинув 101 гірник (один з них помер у лікарні), 10 тіл загиблих досі не витягнуті на поверхню.

1 грудня на шахті знову стався вибух - 47 гірників госпіталізували.

Третій вибух відбувся 2 грудня - під час проведення робіт зі зведення перемичок з ізоляції шару - загинули 5 працівників гірничорятувальної служби.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування