Прем'єра просять не закривати шахту і позичити грошей

Неділя, 23 грудня 2007, 15:35

Закриття шахти ім. Засядька може привести до екологічної катастрофи в Донецьку в зв'язку з виходом газу на поверхню, заявив донецький міський голова Олександр Лук'янченко.

Виступаючи в неділю в Донецьку на зустрічі прем'єра Юлії Тимошенко з представниками трудового колективу шахти, він відзначив, що у випадку закриття шахти ім. Засядька існує загроза виходу газу на поверхню. "Він буде накопичуватися в підвалах до вибухонебезпечної концентрації", - сказав мер.

За словами Лук'янченка, загрозу, яку несе газо-повітряна суміш, продемонстрував недавній вибух газу в Дніпропетровську, що практично цілком зруйнував 9-поверховий будинок і забрав життя 23 чоловік.

Він також відзначив, що вода, яка збирається в шахті, прискорить витиснення газу на поверхню.

Директор шахти ім. Засядько Ігор Єфремов під час свого виступу також заявив про загрозу скупчення газу в приміщеннях Донецька у випадку закриття шахти.

Крім того, він озвучив прохання колективу шахти до уряду виділити 200 млн. грн. на відновлення устаткування, що прийшло в непридатність під час аварій. Єфремов заявив про намір шахти повернути урядові цю суму в майбутньому.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування