Розширений "Шенген" спричинив затори на кордоні

Понеділок, 24 грудня 2007, 07:18

На зовнішніх кордонах ЄС з Україною уже через кілька годин після розширення шенгенського простору утворилися величезні затори.

Як повідомляє у понеділок "Німецька хвиля", через запровадження посиленого контролю на угорсько-українському та польсько-українському кордонах утворилися багатокілометрові черги вантажівок, а час чекання сягає часто 30 годин.

Угорські митники зазначають, що через скасування контролів на внутрішніх кордонах ЄС вантажівки набагато швидше дісталися до українського кордону, що також призвело до виникнення черг.

За їхніми даними, українські колеги встигають пропустити за годину лише 20 вантажівок.

Як сказано у повідомленні, угорська сторона дбає про те, щоб замерзлим водіям розносили гарячий чай, а вздовж черги були встановлені переносні туалети.

За даними польських правоохоронців, наплив людей пов’язаний також з католицькими різдвяними святами. Багато українців, їдучи до родичів, хотіли скористатися ще своїми старими польськими візами.

Як відомо, новий прикордонний режим на межі Євросоюзу й України почав діяти з 21 грудня, у зв’язку зі входженням ще 9-ти країн Східної Європи – зокрема, Польщі та Угорщини – до так званої "шенгенської зони".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування