Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко вже сам вибрав заміну Медведьку?

Понеділок, 24 грудня 2007, 08:39

Секретаріат президента Віктора Ющенко підготував подання у Верховну Раду про призначення новим генеральним прокурором нинішнього заступника генпрокурора Миколи Голомші.

Про це пише "Комерсант-Україна" з посиланням на свої джерела.

Як відомо, саме Голомші у травні цього року було доручено курирувати розслідування найбільш резонансних кримінальних справ, і насамперед – про отруєння Ющенка.

За словами співрозмовників, "певні результати", досягнуті слідчою групою, зіграли не останню роль в ухваленні рішення про висування його на цю посаду.

Крім іншого, раніше Голомша понад 10 років працював в органах прокуратури Львівської, Чернівецької і Рівенської областей. "За духом та ідеологією він близький до нинішнього керівництва секретаріату президента", - сказав один зі співрозмовників видання.

Декілька заступників генпрокурора підтвердили, що питання про зміну Олександра Медведька на Голомшу в Генпрокуратурі активно обговорюється.

"Якщо це буде один із заступників генерального, то я підозрюю, що мова йде про Голомшу", - сказав один із заступників Медведька. "Хоча в нас із секретаріату інша інформація – нібито, це все-таки повинен бути (Віктор) Шемчук", - додав він.

Колишній прокурор АР Крим, депутат "НУ-НС", обраний за квотою "Народної самооборони", Шемчук довгий час вважався основним претендентом на посаду голови ГПУ.

"Але Шемчук близький до Луценка, який, будучи головою МВС, не є вірним і надійним сателітом Банкової. Вони (керівництво секретаріату президента) не зацікавлені в тому, щоб Луценко підсилювався аж настільки", - сказав джерело.

Водночас, відразу кілька представників "Народної самооборони" зазначили, що "неформальні консультації з Банкової", незважаючи на відсутність формальної угоди про те, що на посаду генпрокурора буде запропонований Шемчук, дозволяли сподіватися, що головою ГПУ буде призначений саме він.

У БЮТ же наполягають на тому, що посада генпрокурора не була предметом ані офіційних переговорів, ані неофіційних консультацій. "Представляти генпрокурора – це виняткове повноваження президента", - підкреслив депутат БЮТ Святослав Олійник.

За словами джерела "Комерсанта" у керівництві однієї з коаліційних фракцій, уже розроблено сценарій відходу Медведька – йому буде запропоновано добровільно написати рапорт про відставку, щоб виключити варіант, за якого Верховна Рада може не підтримати відставку генпрокурора.

"Він подасть у відставку одразу ж, як тільки президент йому про це скаже. У силу свого характеру й у силу сформованої ситуації Медведько воювати не буде", - упевнений співрозмовник видання. Водночас в оточенні Медведька таку можливість виключають.

Зараз генпрокурор перебуває у відпустці і вийде на роботу наприкінці поточного тижня.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...