Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На місце головного митника БЮТ припас іще одну кандидатуру

Понеділок, 24 грудня 2007, 09:48

Серед кандидатів на посаду голови Держмитслужби, крім власника "Інтера" Валерія Хорошковського, називають "бютівца" Ігоря Рибакова.

Сам Рибаков підтвердив "Сегодня", що йому дійсно зробили пропозицію очолити цю структуру, але він ще думає.

"Я більше потрібен у парламенті, як керівник депутатського об'єднання "Контрабанді – СТОП", тому ще думаю", - заявив він.

За словами "бютівця" Андрія Кожем’якіна, Рибаков залишиться в парламенті і буде займатися "Контрабанда – СТОП", тобто можна припустити, що Держмитницю очолить Хорошковський, який був одним із заступників екс-секретаря РНБО Віталія Гайдука, і вже називався джерелами як кандидат на цю посаду від БЮТ.

У той же час, Кожем’якін підтвердив, що, ймовірніше за все, Державну податкову адміністрацію очолить депутат від БЮТ і один з основних спонсорів блоку Сергій Буряк (він разом із братом Олександром власники "Брокбізнесбанку", страхових, фармацевтичних і хімічних компаній, їхній статок оцінюють у $550 млн).

Як пише видання, "мотивування призначення цих людей на такі хлібні місця (митницю і ДПАУ) у "тимошенківців" таке: багаті, а тому красти не будуть".

Видання також зазначає, що найбільш імовірним кандидатом на посаду керівника НАК "Нафтогаз України" є Олег Дубина, який свого часу був директором "Криворіжсталі", у 2001-2002 роках - віце-прем'єром, а ще раніше очолював приналежний Гайдуку Алчевський меткомбінат.

Утім, крім цієї кандидатури, як пише видання, у НАК можуть бути запропоновані двоє "людей секретаріату президента" – Ілля Рибчич (з липня 2004 року по жовтень 2005-го був заступником голови правління "Нафтогазу"), а також Олександр Болкісєв (у 2006 році був головою правління НАК "Нафтогаз").

Як відомо, у понеділок на засіданні Кабміну Юлія Тимошенко займеться кадровими питаннями. Передбачається, що вона назве прізвища керівників НАК "Нафтогаз України", Державної податкової адміністрації, Державної митної служби, Державної адміністрації залізничного транспорту.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:10
Bloomberg: Макрон лобіює заміну фон дер Ляєн на посаді голови Єврокомісії
00:00
гімнастикаВерняєв став срібним призером чемпіонату Європи
23:51
Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку - Міноборони
23:12
У Білому домі розповіли, чому США передали Україні ракети ATACMS ще у березні
22:48
Салліван: Через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку
22:35
відеоУльтраправий політик випустив у Європарламенті голуба, побажавши "миру" Україні та Росії
22:25
оновленоУкраїнські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ 
22:09
фото, відеоУ Миколаєві через невідому вибухівку запалали авто: п′ять рятувальників постраждали
22:01
Під парламентом Грузії знову протестують проти закону про "іноагентів"
21:54
Економічні новини 24 квітня: справа Сольського, ТРЦ "Гулівер" хочуть передати в управління АРМА
Усі новини...