Генпрокуратура відпрацьовує вбивство Чорновола

Понеділок, 24 грудня 2007, 09:55

Генпрокуратура активно відпрацьовує версію про те, що загибель лідера Народного Руху України В'ячеслава Чорновола сталася внаслідок замаху.

Про це заявив заступник генпрокурора Микола Голомша, повідомляє "Сегодня".

"Версія про ймовірний замах на життя державного діяча не знята. Скажу більше - вона дуже активно нами відпрацьовується", - сказав він.

За словами Голомши, "деякою мірою це пояснюється нещодавно отриманими результатами експертизи, проведеної польськими фахівцями".

"Вивчивши усі матеріали, вони дійшли висновку, що КамАЗ, у який на повному ходу врізався автомобіль з В'ячеславом Максимовичем, не рухався, а стояв, перекриваючи дорогу", - розповів заступник генпрокурора.

"Цей висновок суперечить даним попередніх експертиз, що проходили в Україні, тому зараз слідчі вивчають аргументи на користь обох гіпотез", - додав він.

Також Голомша нагадав, що екс-майор Управління держохорони Микола Мельниченко повідомив про наявні у нього важливі записи з розмовами про Чорновола.

"Мельниченко заявив, що їхній зміст буде цікавий багатьом. Ми не знаємо поки, що саме на цих записах, але сподіваємося одержати їх, тому що Мельниченко обіцяв передати нам", - розповів заступник генпрокурора.

Як відомо, Чорновіл загинув під час автокатастрофи 25 березня 1999 року, коли він повертався у Київ з Кіровограда на своїй машині, у якій разом з ним знаходилися його особистий водій Євген Павлов і прес-секретар Дмитро Понамарчук.

"Тойота" Чорновола зіштовхнулася з КамАЗом. Слідство вирішило, що це було звичайне ДТП і версію про замах навіть не розглядало.

Однак ні керівництво Руху, ні близькі Чорновола з таким вердиктом не погодилися, тому що вважали, що це було навмисне вбивство.

Син В'ячеслава Чорновола Тарас, як і прес-секретар Понамарчук вважають, що до загибелі лідера НРУ можуть бути причетні тодішні вищі чини в МВС: генерали Ферре - він знаходиться в комі і Дагаєв - помер.

Обидва - наближені до тодішнього президента Леоніда Кучми люди.

Справа по загибелі політика була відновлена у 2005 році і її розслідування продовжується до сьогодні.

У понеділок, 24 грудня, виповнюється 70 років із дня народження засновника Народного Руху.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування