У Грузії розкрили змову за участю представника друга Березовського

Понеділок, 24 грудня 2007, 10:23

Правоохоронні органи Грузії розкрили змову з метою силового повалення влади.

Як заявив у понеділок на брифінгу заступник головного прокурора Грузії Ніка Гварамія, 17 грудня була порушена кримінальна справа за фактом змови по насильницькому поваленню конституційного ладу в Грузії.

"Згідно з даними слідства, у змові брав участь керівник передвиборного штабу кандидата в президенти Грузії Бадрі Патаркацишвілі депутат парламенту Валерій Гелбархіані", - сказав заступник генпрокурора Гварамія.

Він представив на брифінгу журналістам прихований відеозапис переговорів Гелбархіані з представником ділових структур Грузії, повідомляє "Грузия Online".

Гварамія заявив про існування двох відео-аудіо записів між керівником виборчого штабу Патаркацишвілі, депутатом Валерієм Гелбахіані і співробітником МВС Грузії Іраклієм Кодуа.

Як повідомляє заступник Генпрокурора, слідство провело оперативні заходи на основі звернення в МВС Грузії Іраклія Кодуа.

У записах, за словами замгенпрокурора, говориться про намічені на 6 січня, наступний день після виборів, безладдя і провокації, остаточною метою яких є остаточне повалення влади. На Кодуа покладена відповідальність на арешт глави МВС Грузії.

Як повідомляє замгенпрокурора, Гелбахіані також заявляє про необхідність узгодження всіх цих планів з Бадрі Патаркацишвілі, у зв'язку з чим він має відправитися в Лондон.

Як відомо, у період після 17 грудня, Гелбахіані дійсно побував у Лондоні в Бадрі Патаркацишвілі.

Заступник генпрокурора також заявив, що в телефонних записах Гелбахіані говорить про провокації в день виборів, безладдя, які вони мають намір викликати, і повалення влади.

У зв'язку з цим, за словами Гварамія, депутат Гелбахіані, а також суддя Габунія, що була також замішана в цих переговорах, визнані підозрюваними в спробі державного перевороту.

Як повідомив Гварамія, щодо них будуть проведені всі необхідні заходи в рамках законодавства Грузії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...