Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Семенюк уже заявляє про "політичне кілерство" і "замовлення"

Понеділок, 24 грудня 2007, 12:52

Голова Фонду державного майна Валентина Семенюк називає ідею скасувати приватизацію "Луганськтепловозу" "політичним кілерством" і "політичним замовленням".

"Відміна приватизації "Луганськтепловозу" – це політичне кілерство і політичне замовлення, тому що приватизація відбулася відповідно до чинного законодавства", - заявила вона, передає прес-служба СПУ.

За словами Семенюк, "перший суд підтвердив правильність умов приватизації, потім інший суддя зупинив проведення конкурсу з подачі "Укрзалізниці".

"Той же самий суддя зобов'язав Фонд державного майна продати ("Луганськтепловоз"). Ми виконали рішення суду. Суддя, який сидить в третьому кабінеті, вирішує, що двоє попередніх суддів прийняли неправильне рішення...", - розповіла вона.

"Я думаю, ця ситуація свідчить про проблему судів і окремих суддів, їхню заказність у вирішенні питання", - підкреслила Семенюк.

Голова ФДМ сказала, що "сьогодні ми маємо можливість подавати і надалі апеляції в судах і ми це будемо робити".

"Тим більше треба врахувати ще й те, що інвестор, який прийшов на підприємство, вклав у нього великі гроші, має право звернутися до міжнародних судів. Тому в цій ситуації Україні прийдеться розглядати дуже уважно подібні підходи до вирішення приватизаційних питань. Бо фіксація порушень з приватизації не була підтверджена", - наголосила Семенюк.

Вона також зазначила, що "Генеральна прокуратура, яка спочатку відкрила справи на працівників Фонду держмайна, ці справи позакривала, бо вона не вбачає порушень при приватизації".

"Тому це рішення було суто політичним. Тому що декому не подобаються сьогодні відповідні стосунки і економічні зв'язки з Російською Федерацією, які зараз почали налагоджуватися", - зазначила Семенюк.

"Це не подобається нашим окремим олігархічним кланам, які залежать від іншої держави або виконують місію компрадорів між іншими державами. Тут треба чітко сказати – американцям не подобаються економічні зв'язки з Росією. Оце і все", - переконана вона.

Як відомо, конкурс із продажу 76% акцій холдингової компанії "Луганськтепловоз" був оголошений 16 серпня 2001 року. Єдину заявку на нього подала компанія "АвтоКрАЗ". ФДМ не допустив її до конкурсу, аргументувавши це невідповідністю кваліфікаційним вимогам приватизації компанії, в уставному фонді якої держава мала 36,37%.

У липні 2006 року ФДМ оголосив повторний конкурс із продажу 76% акцій "Луганськтепловозу". 23 березня 2007 року Фонд визнав переможцем відповідного конкурсу ЗАТ "Управляюча компанія "Брянський машинобудівний завод" (Росія).

У перші дні роботи нового уряду на чолі з Юлією Тимошенко у владних колах поновилися розмови щодо визнання приватизації "Луганськтепловозу" незаконною.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування