Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Американський посол дав Україні заспокійливе від СОТ

Понеділок, 24 грудня 2007, 13:07

Посол США в Україні Уїльям Тейлор упевнений, що Україна стане членом Світової організації торгівлі вже в січні 2008 року.

Про це він сказав у інтерв'ю газеті "Киевский телеграф", повідомляє УНІАН.

"Я впевнений, що вже в січні Україна буде членом СОТ", - заявив посол.

Він зазначив, що протягом останніх 9 місяців, коли в країні "панувала політична невизначеність", Верховна Рада, прем'єр-міністр і президент "рухалися, втім, у напрямку досягнення членства в СОТ", і Україна підійшла до вступу "практично впритул".

"США підтримували парламент і уряд України в кожному їхньому кроці в цьому напрямку, оскільки ми вважаємо, що це просуває вашу країну до Європи і позитивно позначиться на українській економіці", - зазначив Тейлор.

Як відомо, наприкінці листопада Європейський Союз висунув останню вимогу щодо вступу України до СОТ - Києву необхідно, ще до вступу в організацію (вперше у світовій практиці), переглянути регулювання експортних мит.

Україна заявила про готовність не тільки зберегти нинішні рівні експортних мит, а й знизити ці ставки на п'ять товарних груп, чутливих для ЄС, аж до відмови від експортного мита після вступу до СОТ і набуття чинності угоди про зону вільної торгівлі між Україною і ЄС.

Через неузгодженість цього питання, зірвався графік вступу України до СОТ. Таким чином, Україні вступити до СОТ у 2007 році, як очікувалося раніше, не вдалося.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування