Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович запам'ятався українцям ростом цін

Понеділок, 24 грудня 2007, 13:28

Українським громадянам найбільше рік перебування Віктора Януковича і його уряду при владі запам'ятався підвищенням тарифів на житло і комунальні послуги, рекордним ростом цін, а також боротьбою політиків за владу.

Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" і фірмою "Юкрейніан соціолоджі сервіс" з 5 по 18 грудня поточного року.

Так, згідно з даними соцопитування, 40,2% українських громадян запам'ятали рік перебування Януковича і його уряду при владі підвищенням тарифів на житло і комунальні послуги, 40,3% українських громадян цей рік запам'ятався рекордним ростом цін, а 36,9% українських громадян - боротьбою політиків за владу.

У той же час 28,2% українського населення уряд Януковича запам'яталося підвищенням заробітних плат і пенсій, 18,2% - "розкраданням країни", 10,3% - наведенням порядку, 8,1% - високими темпами росту української економіки, 6,6% - приходом до влади професіоналів і керівників і 6,2% - поверненням до влади "колишніх кучмістів".

Крім того, 11,4% українських громадян рік уряду Януковича запам'ятався перемогою України в тендері на право провести чемпіонат Європи з футболу в 2012 році.

У той же час, відповідно до результатів соцопитування, 31,3% хотіли б бачити на посаді прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко, 30,7% - Віктора Януковича.

Крім того, 6,2% українських громадян хотіли б бачити на цій посаді лідера фракції Блоку Литвина - Володимира Литвина, 4,3% - нинішнього голову Верховної Ради Арсенія Яценюка.

У ході дослідження було опитано 1800 респондентів за вибіркою, що репрезентує доросле населення України. Статистична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Результати опитування були оприлюднені на прес-конференції в понеділок у Києві науковим керівником фонду "Демократичних ініціатив", старшим науковим співробітником інституту соціології НАН України Іриною Бекешкіною.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування