Ющенко вибрав Богатирьову спеціально для Тимошенко?

Понеділок, 24 грудня 2007, 17:47

Призначення Раїси Богатирьової секретарем РНБО свідчить про бажання президента встановити новий баланс сил у країні за участю представників Партії регіонів на противагу уряду на чолі з Юлією Тимошенко.

"Можливо, (призначення) свідчить про бажання президента встановити новий баланс. Таким чином, він залучає у структуру, що є частиною його команди, одного з представників опозиції", - сказав політолог Андрій Єрмолаєв.

У свою чергу політолог Кость Бондаренко також вважає, що цей крок президента свідчить про намір глави держави налагодити контакти з представниками Парії регіонів, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він вважає, що подібні дії президента обумовлені наміром обмежити вплив прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

"Богатирьова, швидше за все, це такий собі варіант широкої коаліції, але поза стінами парламенту. Якщо не відбулася широка коаліція у стінах парламенту, так її просто створили в іншій політичній площині, в іншій функціональності", - відзначив експерт.

"І фактично президент створює певну противагу Юлії Тимошенко і буде в такий спосіб намагатися послабити уряд Тимошенко за рахунок введення в гру представників донецької команди", - додав він.

У той же час обидва політологи були здивовані призначенням Богатирьової секретарем РНБО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування