Тимошенко хоче "заморозити" тепло для населення за рахунок "Нафтогазу"

Понеділок, 24 грудня 2007, 18:52

Кабінет міністрів планує підвищити граничний рівень ціни на природний газ для промислових і прирівняних до них споживачів з 1 січня 2008 року до 959,7 грн. за тис. куб. м.

Ціна зазначена без врахування ПДВ, збору у вигляді цільової надбавки, тарифів на транспортування і постачання, повідомляє "Інтерфакс-Україна", посилаючись на проект постанови уряду "Про граничний рівень ціни на природний газ".

Граничний рівень ціни на природний газ для промспоживачів і бюджетних установ з 1 січня 2007 року складає 720 грн. за 1 тис. куб. м. (без урахування всіх податків, зборів і витрат на зберігання газу у підземних сховищах).

Тариф на зберігання природного газу в підземних сховищах газу України для резидентів на даний час складає 33 грн. за 1 тис. куб. м (без ПДВ).

Таким чином, ріст граничного рівня ціни на природний газ для промислових і прирівняних до них споживачів з 1 січня 2008 року може скласти 28,5%.

У той же час Кабмін планує зберегти нинішній граничний рівень ціни на природний газ, що використовується для виробництва тепла, що постачається населенню у вигляді опалення і гарячого водопостачання, до 1 липня 2008 року.

Граничний рівень ціни на природний газ для теплопостачальних підприємств у період з 1 січня до 30 червня 2008 року може скласти 686 грн. за 1 тис. куб. м (з урахуванням усіх податків і зборів).

Також уряд планує з 1 липня 2008 року підвищити граничний рівень ціни на природний газ, що використовується для виробництва тепла, що постачається населенню у вигляді опалення і гарячого водопостачання, до 891,9 грн. за 1 тис. куб. м.

Обидва підвищення передбачаються за умови компенсації НАК "Нафтогаз України" з держбюджету різниці між цінами, за якими компанія буде купувати газ і потім реалізовувати його теплопостачальним підприємствам.

Граничний рівень ціни на природний газ для теплопостачальних підприємств у розмірі 686 грн. за 1 тис. куб. м (з урахуванням усіх податків і зборів) був встановлений у середині 2006 року, коли ціна на імпортований в Україну газ складала 95 дол. за 1 тис. куб. м.

Як відомо, ціна на імпортований в Україну природний газ, що поставляється теплопостачальним підприємствам, з 1 січня 2008 року зросте на 38,1% - з нинішніх 130 дол. до 179,5 дол. за 1 тис. куб. м на українському кордоні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News