Президенту потрібна свіжа кров і хоч одна сучасна в'язниця

Понеділок, 24 грудня 2007, 21:06

Президент Віктор Ющенко заявляє про необхідність кадрового оновлення Міністерства юстиції для забезпечення ефективної роботи і реалізації реформ.

Про це він заявив у ході представлення апарату Мін'юсту нового керівника Миколи Оніщука, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Міністерству юстиції потрібна свіжа кров, потрібна динаміка, яка б... підсумувала ті пріоритети, що до сьогодні не знаходилися в площині тієї уваги, якої заслуговують", - сказав президент.

У той же час Ющенко закликав дивитися на кадрові зміни в ешелонах влади як "на процес закономірний". Він висловив повагу до проробленої роботи в Міністерстві юстиції.

Ющенко заявив про те, що пріоритетами роботи Мін'юсту є боротьба з корупцією, реформи судової і правоохоронної систем.

"Ви повинні з ранку до вечора працювати над тією моделлю закону, який би якнайкраще мінімізував цю проблему", - сказав президент, висловивши упевненість, що новій команді, що прийшла до Мін'юсту, це зробити вдасться.

Ющенко висловив думку, що саме з Міністерства юстиції повинен виходити "акцепт" у розробці реформи правоохоронних і судових систем.

Президент відзначив, що цілі роботи Мін'юсту на найближчий час мають бути розроблені і прийняті на першому засіданні колегії Мін'юсту, де також будуть підведені підсумки 2007 року.

При цьому міністр юстиції Оніщук запросив керівників управлінь прийти на нараду у вівторок і викласти своє бачення пріоритетів роботи міністерства.

Крім того, президент виступив за вдосконалення установ виконання покарань: "Нам необхідно радикально змінити національну політику в цьому напрямку".

"В Україні повинна з'явитися хоча б одна сучасна в'язниця, яка б відповідала сучасним вимогам", - наголосив Ющенко.

Він додав, що реформування має пройти також і в контексті ставлення "до людей, що охороняються, і які охороняють".

"Починаючи з 2008 року, наша політика в цьому питанні повинна бути іншою. Вона має характеризуватися якісною, продуманою, гуманною політикою, як цього вимагає законодавство", - підкреслив президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування