Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко накреслив чудову "сюжетну лінію" і сказав про "вінець усього"

Вівторок, 25 грудня 2007, 07:29

Президент Віктор Ющенко переконаний, що Україна вже найближчим часом стане членом Світової організації торгівлі.

Про це він заявив у понеділок, представляючи нового міністра юстиції Миколу Оніщука перед співробітниками міністерства, повідомляє УНІАН.

"Переконаний, що найближчими днями або тижнями Україна стане членом СОТ", - сказав президент.

За його словами, одразу після цього Україна буде ініціювати закінчення переговорів щодо поглибленої угоди між нашою державою та ЄС.

"Вінцем цього буде асоційоване членство України в ЄС. Ми все зробимо, щоб ця сюжетна лінія увінчувала цей процес", - сказав Ющенко.

Крім того, глава держави висловив думку, що не пізніше другого кварталу наступного року відбудуться переговори між Україною та ЄС щодо формування зони вільної торгівлі.

"У мене є велике відчуття, що в першому чи другому кварталі 2008 року ми невідкладно розпочнемо переговори з ЄС щодо встановлення зони вільної торгівлі", - сказав президент.

Як відомо, наприкінці листопада Європейський Союз висунув останню вимогу щодо вступу України до СОТ - ще до вступу в організацію (уперше в світовій практиці), переглянути регулювання експортних мит.

Україна заявила про готовність не тільки зберегти нинішні рівні експортних мит, а й знизити ці ставки на п`ять товарних груп, чутливих для ЄС, аж до відмови від експортного мита після вступу до СОТ і набуття чинності угоди про зону вільної торгівлі між Україною і Євросоюзом.

Через неузгодженість цього питання зірвався графік вступу України до СОТ. Таким чином, Україні вступити до СОТ у 2007 році, як очікувалося раніше, не вдасться.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...