Почесну посаду спочатку хотіли дати Колесникову?

Вівторок, 25 грудня 2007, 07:59

Джерела у фракції Партії регіонів стверджують, що з пропозицією висунути свого кандидата на посаду секретаря РНБО із секретаріату президента звернулися до них відразу після призначення уряду Юлії Тимошенко.

"Першим на посаду секретаря РНБО розглядався Борис Колесников", - сказало джерело газети "Комерсант-Україна".

"А що стосується Раїси Богатирьової, то її кандидатура з'явилася тільки сьогодні (у понеділок, 24 грудня)", - додало джерело.

Представники коаліції демократичних сил також запевнили видання, що ім'я нового секретаря РНБО – "регіоналки" Богатирьової – дізналися із повідомлень ЗМІ.

Як припускає видання, питання з призначенням Богатирьової, швидше за все, вирішилося в проміжку між 12.00 і 14.00 понеділка, тому що близько 12.30 Богатирьова залишила кінотеатр "Зоряний", де проходила прес-конференція Віктора Януковича, на якій він, зокрема, говорив про плани опозиційної діяльності Партії регіонів.

"Богатирьова залишила захід, кинувши на ходу одному з депутатів, що їй "дуже терміново треба піти", - говориться в статті.

Призначення Богатирьової ввечері обговорювалося на нараді керівництва Партії регіонів "у вузькому колі", після чого Янукович заявив, що опозиційний статус його партії не дозволяє "регіоналам" приймати яку-небудь участь у керівництві державними інститутами, і що це питання розглядатиметься на засіданні політради у вівторок.

Після того, як на сайті Партії регіонів була оприлюднена ця заява, зазначає видання, у редакцію почали дзвонити депутати від Партії регіонів із проханням видалити з матеріалу коментарі, у яких вони позитивно оцінювали рішення президента.

Між тим, у пропрезидентській фракції сумніваються, що навіть призначення Богатирьової секретарем РНБО якось відіб'ється на діяльності парламентської фракції Партії регіонів.

"Погодившись на таку комбінацію, "регіонали" втратили і моральне, і публічне право на протистояння. Зрозуміло, що основна частина депутатів Партії регіонів усе-таки буде в опозиції, але нападати вони вже не зможуть", - вважає депутат "НУ-НС" Ксенія Ляпіна.

"Зміниться поведінка тільки тієї частини фракції Партії регіонів, яка домовилася з президентом про призначення Богатирьової", - вважає також заступник голови фракції блоку Литвина Олег Зарубінський.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування