Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк сам буде просити посунути його в сторону

Вівторок, 25 грудня 2007, 09:57

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк виступає за прихід до влади молодих політиків.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "День".

Він нагадав, що за період незалежності кадровий потенціал державної служби став значно слабшим. На сьогодні Україна за розрахунками ІЛР (індекс людського розвитку) займає за 70-е місце, перебуваючи в групі країн із середнім рівнем розвитку людського потенціалу.

"Принцип змінності політичних еліт повинен обов’язково відбуватися. Одні відходять інші приходять на їхнє місце", - сказав голова ВР.

"При цьому тих, що відходять, не можна відправляти в забуття і вони самі не повинні цього робити. Навпаки політики повинні стати не в сторону, а з боку і говорити: хлопці, ми своє відробили, тепер ви послухайте те, що ми вам розкажемо, і йдіть уперед", - вважає Яценюк.

Голова парламенту також пригадав історію свого призначення до Нацбанку.

"Мені було 28 років, коли мою кандидатуру давали на узгодження на посаду першого заступника голови Національного банку. Тоді Президент України Кучма ухвалив рішення про моє призначення. Але мені розповідали, що після цього хтось в Адміністрації Президента говорив, що скоро з дитячого садка будуть брати до Центрального банку", - розповів Яценюк.

"Якщо кожен з політиків, громадських діячів буде притягувати молодь і примушувати її думати, працювати й давати їй шанс це зробити, то це, напевне, буде найкращий формат формування кадрового резерву. Я вважаю, що покоління політиків, мають відчувати, що вони відходять", - вважає голова ВР.

"Вони повинні зайняти зовсім іншу нішу і навпаки втягувати молодих на своє місце, а не відштовхувати їх. Я собі завжди кажу, що коли досягну пенсійного віку, сам буду просити, щоб мене посунули в сторону", - пообіцяв Яценюк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування