Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк готовий бігти тільки на довгу дистанцію

Вівторок, 25 грудня 2007, 11:06

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк вважає, що продуктивність роботи коаліції залежатиме від її публічної єдності та позиції президента.

"Я думаю, що тут багато залежить від публічної єдності коаліції, а також від уряду та президента", - сказав він в інтерв'ю газеті "День".

"Але ця єдність не повинна бути абсолютною одностайністю. Звичайно, дискусія має бути присутньою всередині коаліції. Підкреслюю, що саме дискусія. Ніхто в коаліції не має права вирішального голосу і остаточно ставити крапку. На це є коаліція, на це є демократія, щоб рішення були зважені", - додав він.

Голова Верховної Ради також висловився проти популістських рішень, спрямованих на отримання короткотермінових бонусів.

"Я гравець на довгу дистанцію. А хто хоче грати на коротку дистанцію, нам не по дорозі. Що стосується дієспроможності, то все залежить від самої коаліції, від кожного окремо взятого члена цієї коаліції", - сказав Яценюк.

На його думку, треба поєднувати лівий уклін БЮТ з лібералізмом "Нашої Україна — Народної самооборони".

"Це треба зробити, тому що в іншому випадку коаліція не довго буде дієздатною. Має бути нормальне поєднання, умовно кажучи, соціального фінансування ліберальної економіки і жорстких заходів. Так само тут, з одного боку, має бути поєднання окремих популістських речей. А іншого боку — абсолютно прагматичних і жорстких", - сказав він.

Яценюк також закликав опозицію до конструктивної роботи.

"Вони мають зрозуміти, що займати за будь-яких обставин деструктивну позицію цікаво для електорату перші півроку. А наступні півроку на місце цих партій в електоральних симпатіях прийдуть абсолютно інші партії. Ось і все. Тому вони змушені шукати компроміс. І я готовий бути організатором цього компромісу. Я це і роблю", - заявив Яценюк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...