Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У секретаріаті Ющенка є ще одна кандидатура на місце Червоненка?

Вівторок, 25 грудня 2007, 11:52

Призначення в.о. голови Запорізької облдержадміністрації Валерія Черкаски, як і звільнення з посади голови цієї ОДА Євгена Червоненка, було прогнозованим.

Як пише "Комерсант-Україна", в облраді вже готові підтримати кандидатуру Черкаски на посаду постійного голови Запоріжської ОДА.

Депутати заявляють, що співпраця облради з ним буде більш продуктивною, ніж із Червоненком.

"Думаю, депутати обласної ради не будуть ставити Валерієві Черкасці палиці в колеса, якщо його призначать губернатором, тому що він свій", - сказав заступник голови Запорізької облради Анатолій Світлицький.

Водночас, за інформацією видання, є альтернативна кандидатура на посаду голови Запорізької ОДА.

Як розповіло джерело в облраді, у секретаріаті президента на цю посаду розглядалася кандидатура керівника головної служби регіональної політики секретаріату Олександра Старуха, який раніше викладав історію у Запорізькому національному університеті.

Як відомо, президент Віктор Ющенко в понеділок звільнив Червоненка з посади голови Запорізької облдержадміністрації і призначив виконувачем обов'язків голови Запорізької ОДА одного з заступників колишнього губернатора - Черкаску.

Розмови про зняття Червоненка з посади точилися протягом майже всього терміну його перебування на чолі Запорізької області. Кілька разів питання про недовіру губернаторові намагалися винести на розгляд сесії Запорізької облради, однак до голосування жодного разу справа не дійшла.

Водночас, сам Червоненко в інтерв'ю "Комерсанту" заявив, що для нього указ президента був "очікуваним", але дізнався він про своє звільнення і наступне призначення головою Національного агентства з питань підготовки та проведення Євро-2012 (що матиме статус віце-прем’єра) тільки "коли документ був оприлюднений".

При цьому він заперечив політичний підтекст свого звільнення.

"Цей ухід з посади голови облдержадміністрації і моє подальше працевлаштування обговорювалися. Ми усе узгодили, і я готовий узятися за підготовку до Євро. Я знаю, що мені буде важко, дуже важко, але я готовий!", - заявив Червоненко.

Він також відзначив, що Черкаска – "людина з тієї молодої команди, з якою я працював... людина, яку я готував до роботи на цій посаді і рекомендував президентові".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування