Ющенко свій візит у Грузію присвятив підтримці виборів

Вівторок, 25 грудня 2007, 15:47

Президент Віктор Ющенко заявляє, що Україна підтримує проведення демократичних виборів у Грузії і зацікавлена у її подальшому демократичному розвитку.

Про це він заявив під час прес-конференції у Тбілісі після зустрічі з виконувачем обов’язків президента Грузії Ніно Бурджанадзе, повідомляє прес-служба президента.

"Мій візит я присвячую тому, що я солідарний із демократичними силами Грузії. Україна, можливо, як ніяка інша країна зацікавлена у тому демократичному розвитку, який розпочала Грузія", - зазначив Ющенко.

При цьому він наголосив, що відповідь на той виклик, який сьогодні стоїть перед грузинською демократією, можна знайти лише всередині самої країни.

Відповідаючи на запитання про кандидата у президенти Грузії Михаїла Саакашвілі, Ющенко підкреслив, що вважає цю людину "однією з тих гідних фігур", яка може продовжити розпочаті в країні реформи.

У свою чергу, Бурджанадзе зазначила, що "для Грузії дуже важливо мати такого стратегічного партнера як Україна, і в політичному, і в економічному плані".

"Керівництво Грузії завжди відчуває величезну підтримку з боку президента Віктора Ющенка і українського народу. Ми сподіваємось, що наші відносини й надалі будуть дуже добрими і взаємовигідними", - сказала вона.

"Я щиро розповіла президенту України про ті перипетії, які відбуваються сьогодні в Грузії, і про наші тверді наміри провести демократичні вільні справедливі вибори президента країни. І ми, безумовно, так і будемо робити", - сказала Бурджанадзе.

Вона також висловила упевненість у тому, що виборчий період у Грузії "буде пройдений гідно".

"Ми доведемо всім нашим друзям і в Україні, і в Європі, і в США, що ми дійсно країна, яка поважає демократичні цінності, і будемо просувати ті проекти, ті відносини, які вже на сьогодні достатньо добре працюють", - зазначила в.о. президента Грузії.

Під час самої зустрічі з Ющенком вона також високо оцінила візит глави української держави до Грузії, що приїхав "у такий важливий момент розвитку нашої держави".

Під час зустрічі сторони обговорили подальший розвиток українсько-грузинських відносин у політичній та економічній сферах, а також внутрішньополітичні ситуації в Грузії та Україні.

Як відомо, на 5 січня 2008 року у Грузії призначені президентські вибори, яким передували акції протесту, в результаті яких чинний на той момент президент Грузії Михаїл Саакашвілі погодився на дострокові вибори та подав у відставку, висунувши свою кандидатуру на нові вибори.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування