Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк хоче узаконити союзи депутатів

Вівторок, 25 грудня 2007, 16:00

Спікер Верховної Ради Арсеній Яценюк має намір ініціювати підготовку проекту змін до регламенту щодо міжфракційних об'єднань.

Про це він заявив у вівторок з трибуни Верховної Ради.

За його словами, вже дві групи депутатів звернулись до нього з проханням оголосити про реєстрацію міжфракційного об'єднання на засіданні Верховної ради.

Водночас він додав, що ні регламент, ні закон про статус депутатів не визначає юридично поняття міжфракційного об'єднання.

"Тому я дав доручення апарату Верховної ради України розглянути питання щодо підготовки проекту змін до регламенту Верховної Ради, щоб унормувати питання функціонування міжфракційних об'єднань, бо сьогодні це не більше, ніж декларація", - зазначив Яценюк.

Він також додав, що як тільки апарат опрацює проект змін до регламенту, його буде передано депутатам.

Яценюк також наголосив, що депутати, призначені до органів виконавчої влади мають написати заяви про складення депутатських повноважень.

"Звертаюся до депутатів з вимогою, написати заяви, бо в іншому випадку, я як голова Верховної Ради буду зобов’язаний видати розпорядження на блокування карток і на заборону виплати зарплатні", - заявив Яценюк.

"Таким чином, колеги, 20 днів з моменту вашого призначення до органів виконавчої влади спливають день за днем", - додав він.

Він також висловив сподівання, що у вівторок буде "доформатовано персональний склад" керівників комітетів парламенту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...