Тимошенко готова дати Януковичу один день

Вівторок, 25 грудня 2007, 16:04

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко й лідер Партії регіонів Віктор Янукович домовилися спільно доопрацювати закон про опозицію.

Відповідних домовленостей досягнуто на зустрічі Тимошенко з Януковичем.

Зокрема, Тимошенко запропонувала опозиції один раз на місяць самостійно формувати порядок денний. Також, на її думку, опозиція повинна мати право на співдоповідь з важливих питань, зокрема, питання бюджету.

Прем'єр також запропонувала передати Рахункову палату опозиції.

"Рахункова палата повинна мати достатній кошторис, достатню кількість людей, а найголовніше право звертатись до суду, щоб можна було чиновника, що порушив закони й Конституцію, притягати до відповідальності, а не тільки говорити про це з трибуни", - сказала вона.

У свою чергу, Янукович погодився на пропозицію Тимошенко і сказав, що від Партії регіонів доопрацюванням цього проекту займатиметься Олена Лукаш.

Він також додав, що Партія регіонів долучиться до опрацювання бюджету на наступний рік, а також програми діяльності уряду, чим займатимуться відповідно Микола Азаров та Ірина Акімова.

Янукович заявив, що Партія регіонів не підтримає програму діяльності уряду в нинішньому вигляді. Він запропонував врахувати окремі тези програми свого уряду, яка так і не була презентована.

"Якщо ви візьмете це до уваги, зокрема стратегію щодо поліпшення економічної ситуації, тоді, я думаю, ми її підтримаємо", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування