Тимошенко і Янукович ледь не посварились через гроші

Вівторок, 25 грудня 2007, 16:22

Партія регіонів вимагає контролю за процесами приватизації державних підприємств.

Про це заявив її лідер Віктор Янукович на зустрічі з прем'єром Юлією Тимошенко, торкаючись питання повторної приватизації "Дніпроенерго", яке отримала компанія Ріната Ахметова.

На його думку, кожне підприємство може реприватизуватися лише після розгляду усіх аспектів його діяльності спільною робочою групою влади й опозиції.

Янукович нагадав, що урядом Тимошенко у 2005 році було розпочато процедуру банкрутства цього підприємства і це було справедливо, бо "підприємство хворіло".

Водночас, на думку Януковича, його уряду вдалося знайти шляхи для виведення підприємства з банкрутства, зокрема погасити борги перед колективом та податковими органами.

Він вчергове розкритикував уряд Тимошенко за реприватизацію "Криворіжсталі". Лідер Партії регіонів відзначив, що мета "зрозуміла, але приклади погані" і поцікавився, куди поділися гроші від реприватизації.

На це Тимошенко відповіла, що частиною коштів було погашено дефіцит бюджету, а вісім мільярдів гривень досі зберігаються на рахунку держказначейства.

"Якщо ви не знаєте, то я вам скажу, що в той час, як ви були прем'єр-міністром, у вас на казначейському рахунку лежали вісім мільярдів", - сказала Тимошенко.

"Так, ми залишили вам гарний казначейський рахунок", - відповів Янукович.

"Як і ми вам", - урезонила Тимошенко опонента.

У підсумку Янукович і Тимошенко домовились поїхати на "Криворіжсталь" і оглянути, в якому стані підприємство зараз.

"Я б хотіла, щоб ми з вами стали однодумцями в питанні чесної приватизації", - звернулась Тимошенко до Януковича.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування