ЄС радить Україні поквапитися із питанням СОТ

Середа, 26 грудня 2007, 08:25

Євросоюз радить Україні прискорити вступ до Світової організації торгівлі, останньою вимогою для чого на даний момент є скасування експортних мит.

Про це заявив, зокрема, посол Єврокомісії в Україні Ієн Боуг, повідомляє "5 канал".

"Питання СОТ - це питання часу, але потрібно з цим поспішити, це наша порада Україні", - сказав він.

"Наразі ж ми готові допомагати вам з фінансуванням енергетичних програм, економічних та бюджетних реформ. Наступного року лише на енергетику ми виділимо транш приблизно у 82 мільйони євро - відповідні документи ми погодили сьогодні", - повідомив посол Єврокомісії.

У свою чергу, представник від України Валерій П’ятницький наголосив, що скасовувати мита Україна в будь-якому разі не буде, хоча й припускає можливість їх зниження до нуля.

"Мита як платежі не відміняються і ми будемо настоювати в своїх переговорах на цьому. Бо це нонсенс. А чи треба знижувати їх до нуля, це все залежить від економічної ситуації", - зазначив він.

Між тим, як зазначає канал, під час зустрічі голови Міністерства економіки України та представника Єврокомісії в Україні тема СОТ не обговорювалася.

Наступне засідання робочої групи СОТ збереться вже в січні 2008. Україна планувала ввійти в цю організацію до кінця 2007 року, однак вибилася з відповідного графіка.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування