НУНС пропонує, щоб Яценюк міг уточнювати систему "Рада"

Середа, 26 грудня 2007, 11:26

У парламенті зареєстровано проект постанови про внесення змін до статті 37 Регламенту щодо порядку встановлення результату голосування з використанням електронної системи.

Ініціатори прийняття постанови – народні депутати від НУ-НС Юрій Ключковський і Роман Зварич, повідомляє УНІАН.

Зокрема, вони пропонують доповнити статтю 37 Регламенту ВР наступною частиною: "4. Безпосередньо після оголошення результату голосування головуючий на пленарному засіданні звертається до народних депутатів із запитанням, чи зафіксовані електронною системою результати відповідають особистому волевиявленню кожного народного депутата".

Народний депутат, який вважає, що електронна система неправильно відобразила результат його особистого волевиявлення, має право у виступі з місця заявити про це та вказати справжній його зміст.

Після цього головуючий на пленарному засіданні оголошує остаточний результат голосування з урахуванням зазначених заяв народних депутатів.

У пояснювальній записці до проекту постанови його автори серед іншого зазначають, що існуючий порядок оголошення результатів поіменного голосування за допомогою електронної системи не допускає можливості народного депутата України виправити наслідки технічних неполадок чи збоїв у роботі електронної системи, які можуть спотворити результат його волевиявлення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування