Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка вирішили зробити КС незалежним від нього

Середа, 26 грудня 2007, 12:22

У секретаріаті президента підготовлений проект про внесення змін до закону "Про Конституційний суд", що передбачає зміну процедури приведення суддів КС до присяги.

Про це повідомила в інтерв'ю журналістам у середу заступник глави секретаріату президента, постійний представник президента в КС Марина Ставнійчук.

"З метою деполітизації цієї процедури, недопущення ситуації, коли судді протягом тривалого часу не допускаються до складення присяги, пропонується, щоб призначені судді складали присягу на урочистому засіданні Конституційного суду", - відзначила вона.

При цьому на таке засідання буде запрошуватися президент, голова Верховної Ради, голова Верховного суду, або особи, що їх заміщають.

"Мені здається, що питання про політизацію з формуванням Конституційного суду в такий спосіб буде вирішене", - відзначила Ставнійчук.

За її словами, законопроект буде передбачати, якщо президент і голова Верховної Ради не зможуть прибути на урочисте засідання, то це не буде перешкодою для складення присяги суддями КС.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...