Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко перетворилася перед Януковичем з "мишки" на "хижака" - психоаналітик

Середа, 26 грудня 2007, 12:33

Прем'єр Юлія Тимошенко на зустрічі з лідером опозиції Віктором Януковичем спочатку грала роль школярки, а потім – учительки, реалізуючи внутрішню стратегію "показати себе мишкою, а потім раптом перетворитися в небезпечного хижака".

Така думка склалася в психоаналітика, якого взяв із собою на цю зустріч у вівторок кореспондент газети "Дело".

"Розмову першою почала Юлія Тимошенко. Вона сиділа підкреслено ввічливо – як школярка, з рівною спинкою на краю крісла і все уважно записувала. За цим читалася напруженість і скритність", - пише видання.

"Її стопи були розташовані одна за іншою, в одну лінію. Це була ніби лінія оборони проти Януковича. І сховані руки: коли одна рука захована за іншу, це свідчить про певну неготовність до діалогу", - говориться в статті.

Водночас Янукович, як відзначив психоаналітик, підбирав кожне слово.

"Було видно, що бесіду він почав завченими фразами і заготовками. "Я дуже задоволений...", - хоча по обличчю явно видно, що радості не відчував. Він засмучений ситуацією, але змушений грати роль активного опозиціонера, щоб не зійти з політичної арени", - пише видання.

"Спостерігався дисонанс його слів зі справжніми переживаннями. Віктор Янукович намагався використовувати фрази "я упевнений", щоб виглядати упевненим, але іноді мимовільно у нього виривався умовний спосіб на кшталт "я хотів би". Це вказувало, що він стурбований із приводу подальшого розвитку ситуації", - відзначив психоаналітик.

У той же час, "Тимошенко говорила практично без умовного способу – лише раз ужила його, коли зайшлося про партнерство з Януковичем", зазначає "Дело".

"Поступово від оборони вона переходила до наступу, і тоді її підбори "переходили" на територію Януковича. При цьому пальчиком вона постійно вказувала на співрозмовника, особливо коли зайшлося про підприємство "Криворіжсталь". Тут вона від ролі учениці перейшла до ролі вчительки. Янукович їжачився, смикав плечима, тобто почувався не у своїй тарілці", - продовжує видання.

"Екс-прем'єр намагався перебивати, і разів зо два йому це вдалося, це свідчить про його ранг, що він має право перебивати. Тимошенко на це стримано посміхалася, показуючи приховану агресію. Але коли мова знову зайшла про "Криворіжсталь", то вона вже не давала перебивати себе", - говориться в статті.

Психоаналітик відзначив, що з боку Тимошенко "була помітна і спроба поставити Януковича в незручне положення, коли вона сказала, що той працював і не знав, що на рахунках казни було 8 мільярдів – у відповідь він теж "колов" її, лякаючи тим, що буде моніторити ухвалені рішення нового уряду".

У цілому, вважає психоаналітик, "повільна мова Януковича дещо напружувала Тимошенко, вона навіть підказувала, коли Янукович підбирав слова".

"Характерно, що Тимошенко закінчила зустріч рукостисканням, залишившись на дистанції, що означає її небажання домовлятися про щось або працювати разом", - підсумував експерт.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування