Тимошенко пообіцяла достойно продовжити ідею Ющенка

Середа, 26 грудня 2007, 12:56

За народження першої дитини держава виплачуватиме 12 тис. грн., другої – 25 тис. грн., третьої – 50 тис. грн.

Про це заявила прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко у середу на розширеному засіданні Кабінету міністрів, повідомляє УНІАН.

Тимошенко зауважила, що їй приємно повідомити президенту Віктору Ющенку, що його ідея щодо виплат при народженні дитини знайшла достойне продовження.

Прем`єр також наголосила, що при доопрацюванні бюджету уряд зробить усе, щоб "встановити захист дітей і родин не лише при народженні, але й до її становлення в доросле життя".

Особливо це стосується дітей із неблагополучних сімей, сиріт, дітей з неповних сімей.

Також уряд планує збільшити державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства. Взагалі, за її словами, питання збільшення допомоги інвалідам є пріоритетним у проекті бюджету на наступний рік.

Крім того уряд планує збільшити видатки Пенсійного фонду України на 40%, тобто 10 млрд. грн.

Тимошенко закликала всіх присутніх на засіданні уряду докласти зусиль до здійснення реформи пенсійної системи. Вона підкреслила, що державі необхідно перейти від солідарної пенсійної системи до персоніфікованого пенсійного забезпечення.

"Ми повинні назавжди прибрати ганебну зрівнялівку, яка сьогодні створена для пенсіонерів, коли вони отримують однакову мінімальну пенсію, незалежно від стажу, від своєї заробітної плати, від шкідливості праці", - сказала Тимошенко.

Крім того, Кабінет міністрів наступного року планує суттєво підвищити стипендії та державну допомогу дітям-сиротам.

Зокрема, за словами прем’єра, діти-сироти, що навчаються у профтехучилищах, отримають стипендії у 3,2 раза більше, студенти вищих навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації - у 5,5 разів більше, і студенти вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівня акредитації – у 4,5 рази більше.

Таким чином, за словами Тимошенко, сироти, що навчаються у профтехучилищах, отримуватимуть стипендії у 500 грн., а студенти вузів – 1060 грн.

"Це те, що може дозволити цим дітям жити, навіть не маючи родини", - сказала вона.

Що стосується збільшення стипендії для студентів, то, за словами Тимошенко, учні закладів І-ІІ рівня акредитації з 1 січня отримуватимуть 200 грн., а з 1 вересня – 400 грн. (зараз 133 грн.); ІІІ-ІV рівня акредитації з 1 січня – 300 грн., з 1 вересня – 530 (зараз 159,6 грн.) та учні профтехучилищ з 1 січня 150 грн., і з 1 вересня – 200 грн. (зараз 106,4 грн.).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування