Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У "НУ-НС" не зупиняться на "показовому побитті" Рудьковського

Середа, 26 грудня 2007, 16:17

Якщо справа, порушена щодо екс-міністра транспорту Миколи Рудьковського за фактом розтрати, буде доведена до кінця, всі посадовці зрозуміють, що рано чи пізно за скоєні ними злочини наступить відповідальність.

У цьому переконаний депутат фракції "НУ-НС", член комітету з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Володимир Ар’єв, повідомляє прес-служба блоку.

"Якщо у його (Рудьковського) діях є склад злочину, він обов’язково має відповісти. Але й іншим видавати індульгенції ми не маємо права", - підкреслив він.

"Потрібно зробити кілька показових справ проти злочинів чиновників, щоб показати всім, що рано чи пізно відповідальність має наступити", - додав Ар’єв.

При цьому він зазначив, що "міру відповідальності Рудьковського має встановити суд, але лише показовим побиттям Рудьковського не можна обмежуватися".

"Потрібно розслідувати й інші менш гучні справи", - наголосив депутат.

На думку Ар’єва, для боротьби з корупцією та посадовими злочинами в Україні "потрібна реформа правоохоронних органів, яку треба починати з прокуратури".

"Прокуратурі давно час зрозуміти, що закон слід використовувати завжди, незалежно від стану "політичного даху", - наголосив він.

Як відомо, на початку грудня Служба безпеки України заявила, що порушила кримінальну справу щодо Рудьковського за фактом розтрати коштів в особливо великих розмірах екс-міністром транспорту.

14 грудня слідчий викликав його на допит в СБУ у якості підозрюваного, після чого взяв з екс-міністра підписку про невиїзд.

24 грудня, прокуратура Києва повідомила про завершення розслідування справи, порушеної щодо Рудьковського за фактом розтрати коштів держпідприємства "Служба міжнародних автомобільних перевезень" у розмірі 392,9 тис. грн.

Ці гроші, за інформацією слідства, Рудьковський витратив на політ чартерним рейсом у Париж в особистих цілях. Відповідно до заяви прокуратури, розслідування справи про розтрату екс-міністром ще $98 тис. на чартерний політ у Брюссель ще продовжується.

Прокурор Києва Євген Блажівський заявив, що у ході розслідування справи щодо Рудьковського державне обвинувачення одержало достатньо доказів і вона має "судову перспективу".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: