Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко готовий поставити автограф під першим дітищем Тимошенко

Середа, 26 грудня 2007, 18:58

Президент Віктор Ющенко підпише до нового року оновлений проект державного бюджету на 2008 рік, підготовлений новим урядом Юлії Тимошенко, у випадку прийняття його Верховною Радою в запланований термін - до 30 грудня включно.

Такий прогноз зробив перший заступник глави секретаріату Олександр Шлапак журналістам.

"Президент висловив достатньо багато пропозицій до цього проекту, які необхідно буде врахувати вже при його доопрацюванні на початку нового року", - сказав він журналістам по закінченні засідання Кабінету міністрів за участю президента по питанню проекту держбюджету-2008.

Шлапак зазначив, що ключовими змінами в проекті в порівнянні з варіантом попереднього уряду стали пакет законодавчих ініціатив у сфері податків і соціальних виплат, рішення питання фінансової стабілізації НАК "Нафтогаз України" і значне збільшення асигнувань на виплати по знецінених внесках в Ощадбанк СРСР.

Перший заступник глави секретаріату президента висловив жаль, що в уряду не вистачило сили духу вивести "Нафтогаз" на самооплатність за рахунок підвищення цін на газ і він обрав варіант його дотування з бюджету.

Коментуючи пропозиції уряду Тимошенко про виплату в 2008 році 20 млрд грн по внесках, що знецінилися, Шлапак відзначив, що при реалізації цього плану утримати інфляцію в рамках закладеного в проект держбюджету-2008 прогнозу (9,6%) буде нереально.

У той же час він не зміг сказати, якою може бути інфляція в такому випадку.
"Треба рахувати", - сказав представник секретаріату.

"Кошти для цих виплат ще треба зібрати. Хоча одержати 20 млрд грн від приватизації - це реально", - додав Шлапак.

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування