Луценко методично проводить "ротації". Але не "підряд"

Четвер, 27 грудня 2007, 10:19

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко почав ротацію начальників обласних управлінь міліції – уже змінилося керівництво Львівського та Полтавського УМВС, кадрові перестановки очікуються в Луганській, Черкаській і Миколаївській областях.

Крім того, за інформацією "Комерсант-Україна", у повному складі зміниться керівництво кримської міліції.

Наказ про призначення генерал-майора міліції Михайла Цимбалюка начальником УМВС у Полтавській області Луценко підписав у середу.

УМВС у Львівській області очолив Василь Писний. Його попередник Михайло Вершняк написав рапорт про звільнення після розмови з міністром. "Прийшла нова команда. Я офіцер і усе розумію. Я подав рапорт про звільнення за власним бажанням і пішов у відпустку", - сказав Вершняк.

Заступник міністра внутрішніх справ-начальник ГУ МВС в Автономній республіці Крим Анатолій Могильов про своє звільнення повідомив особовому складу ще 25 грудня.

За інформацією джерела видання в кримській міліції, зараз найбільш імовірними кандидатами на посаду начальника ГУ МВС у Криму є генерал-майори Валерій Пєтухов і Василь Плавюк.

Водночас, перший заступник голови комітету ВР по боротьбі з оргзлочинністю й корупцією, радник голови МВС Геннадій Москаль запевняє, що багато начальників обласних УМВС "залишаться на своїх місцях" – зокрема, у Вінницькій, Житомирській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Херсонській і Закарпатській областях.

"Якщо в 2005 році звільняли всіх підряд, то тепер ми дивимося, чи справляється людина з роботою", - пояснив радник міністра внутрішніх справ.

Москаль розповів, що ротації відбудуться ще як мінімум у 3 областях. Зокрема, голова УМВС у Луганській області Анатолій Науменко буде переведений на аналогічну посаду в Миколаївську область, а начальник черкаської обласної міліції Федір Бортняк очолить "одне з управлінь на залізниці".

Новим керівником Черкаського УМВС, імовірно, стане Микола Каплій, який обіймав цю посаду раніше. Також, імовірно, буде звільнений і начальник УМВС у Рівненській області Сергій Піддубний, який у середу терміново був відкликаний з відпустки і викликаний у Київ. Виданню він роздратовано заявив, що "написав рапорт про звільнення".

Джерело в УМВС Рівненської області повідомило, що його "спадкоємцем" стане полковник Ярослав Голомша, який працював першим заступником начальника департаменту внутрішньої безпеки МВС і є "рідним братом нинішнього заступника генпрокурора Миколи Голомші".

З відпустки в Київ на бесіду з Луценком і Москалем був негайно викликаний і начальник Запорізького УМВС Олександр Шмитько. За інформацією видання, йому було запропоновано написати рапорт про відставку, однак він відмовився це зробити.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування