Президент вірить, що НАТО може стати нам ближче вже в квітні

Четвер, 27 грудня 2007, 12:50

Президент Віктор Ющенко вважає, що Україна може приєднатися до плану дій по одержанню членства в НАТО на самміті альянсу в Бухаресті в квітні 2008 року.

Про це Ющенко заявив у четвер у Києві, виступаючи на торжествах з нагоди 90-річчя сучасної української дипломатичної служби, передає "Інтерфакс-Україна".

"Очікую, що консолідована позиція української сторони під час самміту НАТО в Бухаресті дозволить нам приєднається до плану дій по одержанню членства в альянсі, що стане новим кроком не тільки в розвитку наших відносин, але й у створенні системи загальноєвропейської безпеки", - сказав Ющенко.

"Ми повинні вийти на новий рівень партнерства з НАТО", - відзначив президент, підкресливши, що Україна продовжує курс на повну інтеграцію в європейські і євроатлантичні структури.

Ющенко також вважає найважливішим завданням для українських дипломатів розвиток взаємовигідних відносин з Росією, передає Обком з посиланням на Українські новини.

"Найважливішим є розвиток добросусідських, взаємовигідних і ефективних стратегічних взаємин з Росією", - заявив він.

Ющенко також підкреслив необхідність розробляти нові прагматичні підходи до розвитку відносин зі стратегічними партнерами України.

Крім того, Ющенко заявив про необхідність продовження роботи з визнання Голодомору в Україні 1932-33 років світовою громадськістю.

Ющенко також виступив за створення спільного простору по видобутку і транспортуванню енергоносіїв між регіонами Каспію, Чорного і Балтійського морів.

"Ми повинні працювати над створенням загального простору по видобутку і транспортуванню енергоносіїв між Каспієм, регіонами Чорного і Балтійського морів", - сказав Ющенко в четвер у Києві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування