Ющенко дав домашнє завдання Богатирьовій

Четвер, 27 грудня 2007, 13:48

Президент Віктор Ющенко заявляє про необхідність контролю за виконанням рішень Ради національної безпеки й оборони.

"Я хотів би, щоб ми мали кожен місяць доповідь по виконанню всіх рішень РНБО", - сказав Ющенко в четвер, представляючи апаратові РНБО нового секретаря Раїсу Богатирьову.

Ющенко відзначив, що останнім часом РНБО було складно працювати і "зараз у нас є великий шанс наздогнати усе, що не зроблено, і розробити концепцію нашої роботи на 2008 рік".

На думку президента, "зараз РНБО може стати одним з активних генераторів розвитку рішення тих питань, що стоять перед Україною".

Ющенко також заявив, що РНБО має охопити у своїй роботі всі насущні національні питання.

За словами президента, при складанні плану повинні бути враховані "усі національні питання, які необхідно розглянути на засіданні РНБО".

Зокрема, відзначив Ющенко, РНБО має приділити увагу енергетичним проблемам.
Президент також підкреслив необхідность вирішення питань у вугільній галузі.

"Я думаю, що багато треба привнести в національну політику, що стосується вугільної галузі", - сказав він.

За словами Ющенка, вугільна галузь - одна з перспективних у країні, однак сьогодні там "найбільш консервативний механізм організації".

Ющенко розкритикував установку адміністративних цін на вугілля і звернув увагу на необхідність підвищення технологічної безпеки при видобутку вугілля.

Президент підкреслив, що РНБО не повинно стояти осторонь від реформування правоохоронних органів.

Він нагадав, що протягом 30 днів чекає від глави МВС Юрія Луценка пропозиції по реформуванню правоохоронних органів, а потім це питання, на думку Ющенка, треба буде розглянути на засіданні РНБО.

Він зазначив, що РНБО не повинно стояти осторонь і від проведення військової реформи. "Ми повинні повернути боєздатність Збройних сил України", - підкреслив він.

На думку Ющенка, щорічно левова частка бюджету України витрачається не для розвитку військової справи, а на баласт. "Без РНБО ми це питання не вирішимо", - підкреслив він.

Президент відзначив, що його не влаштовує бюджет Міністерства оборони на наступний рік. "Ми повинні мати новий бюджет. Той бюджет, що є, він мене не влаштовує", - підкреслив він.

Ющенко також відзначив, що РНБО має сказати своє слово у вирішенні соціальних питань, у тому числі, у боротьбі з такими захворюваннями як туберкульоз, СНІД, серцево-судинними захворюваннями.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування