Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У лазню в Новий рік піде вдвічі менше киян, ніж поїде за кордон

Четвер, 27 грудня 2007, 14:15

93% киян збираються зустрічати Новий рік в Україні і тільки 4,2 % упевнені, що будуть у цей час за кордоном.

При цьому майже 60% вважають Київ кращим місцем для святкування. Такі результати соціологічного дослідження, проведеного Бюро маркетингових технологій.

Крім того, як повідомили Лізі в Бюро, відповідно до опитування, серед інших "ідеальних місць для зустрічі Нового року" однакова кількість голосів - по 5,6% - набрали Париж і Карпати. 4,6% опитаних "ідеально-новорічним" вважають Львів.

Разом з тим, відповідаючи на питання про "найбільш незвичайне місце, у якому зустрічали Новий рік?", 13,4% респондентів назвали ліс. 7,8% хоча б один раз зустрічали свято в транспорті, 5,6% - на Майдані і 2,8% - у лазні.

У той же час, кияни, як правило, проводять Новорічну ніч перед телевізорами, і тільки менше 6% не дивляться ТВ. Перевагу віддають українським телеканалам.

Але багато хто, за словами соціологів, переключаються на російські канали на кілька хвилин - ближче до 23-ої, тому що 34,2% завжди дивляться звернення президента Росії.

25,6% дивляться російського президента іноді і 40% опитаних ніколи не дивляться.

Звернення президента України завжди дивляться 64,1%, іноді 20% і ніколи – тільки 14,6%.

Слід також зазначити, що 37,3% дорослих киян відповіли ствердно на питання: " чи вірите Ви в Діда Мороза?"

Готуючись до новорічних свят, 44,6% жителів столиці намагаються придбати натуральну сосну, 32,2% наряджають штучну ялинку, і 18,5% - натуральну ялину.

Соціологи, крім того, відзначили, що 3,8% киян "роздягають" ялинку пізніше 1 березня. У Києві, за їхніми словами, великою популярністю користується Старий новий рік. Його завжди святкують 67,7% опитаних, а іноді – 22,7%.

Соціологічне опитування жителів Києва в другій декаді грудня провело Бюро маркетингових технологій.

У ході телефонного опитування було опитано 355 киян, що репрезентируют доросле населення міста у віці старше 18 років.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування