Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українці довіряють Путіну, але мають зуб за газ

Четвер, 27 грудня 2007, 14:40

Більшість українців вважає, що рішення Росії підвищити ціну на газ для України обумовлено політичними міркуваннями.

Про це свідчать результати опитування громадської думки, презентовані на прес-конференції в четвер в агентстві "Інтерфакс-Україна" генеральним директором "ФОМ-Україна" Олександром Бухаловим.

57,6% респондентів відзначили, що бачать політичні підстави підвищення ціни на газ, і тільки 23,3% опитаних українців побачили в такому кроці Росії економічні причини.

Також результати опитування показали інтерес українців до рішення суперечок між Росією й Україною з приводу ціни російського газу. 56,9% респондентів відзначили, що стежили за переговорами між двома країнами з даного питання.

Разом з тим, 55% опитаних висловили свою довіру російському президентові Володимиру Путіну, у той час як про недовіру сказали тільки 28,4%.

Також опитування показало, що українці схильні вважати, що вибори в Державну думу Росії були чесними. 33% респондентів висловилися за таку позицію, 25,5% вважають, що вибори в Росії пройшли з порушенням законодавства.

Опитування "ФОМ - Україна" було проведене з 23 по 30 листопада 2007 року в 160 населених пунктах у всіх регіонах України серед людей у віці від 18 років. Було опитано 2000 осіб методом інтерв'ю за місцем проживання респондента. Похибка вибірки - 2,2%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування