"Регіонали" не голосуватимуть за "бюджет-оману"

Четвер, 27 грудня 2007, 15:25

Фракція партії регіонів не голосуватиме за проект державного бюджету на 2008 рік, запропонований урядом Юлії Тимошенко.

Це випливає із заяви прес-служби Партії регіонів.

"Партія регіонів висловлює стурбованість першими кроками Кабінету Тимошенко, які свідчать про те, що популізм, безвідповідальність та свідоме обдурювання народу переростають з суто партійного стилю БЮТ в ранг державної політики. Свідченням цього стала авантюра з проектом бюджету-2008, який у народі вже охрестили "бюджетом за одну ніч", - сказано в повідомленні.

"Не підкріплений жодними розрахунками, ґрунтований на ілюзорних, дослівно взятих зі стелі цифрах, які стосуються, зокрема, дохідної частини, цей проект є відвертою авантюрою, яку коаліція-227 підсунула парламенту і буде намагатися проштовхнути", - заявляють "регіонали", вважаючи, що це робиться "винятково для галочки, для звіту, для самої констатації факту про те, що бюджет, мовляв, прийнято".

Партія регіонів заявляє, що "навіть побіжний аналіз цього, з дозволу сказати, документу вражає некомпетентністю і відірваністю від реалій".

"У проекті бюджету на 2008 р. передбачається отримати від приватизації 11 млрд. гривень. Крім того, прогноз додаткових надходжень від приватизації – 12 млрд. гривень. Це абсолютно нереальні цифри", - сказано в заяві.

Партія регіонів заявляє, що "Україна за всі роки приватизації отримала менше, ніж тепер хтось бажає за один рік" і найбільше її занепокоєння викликає "ріст податкового навантаження, яке неодмінно буде галопувати у разі ухвалення цього проекту" і "неможливість виконання дуже важливих соціальних програм".

"І вже зовсім незрозуміло, чому Тимошенко не заклала в проект кошти для виконання своїх передвиборчих обіцянок, зокрема, переходу з 1 січня 2008 року на контрактну армію? Чи не тому, що помаранчеві завжди дивилися на народ і свої обіцянки через призму відомої української приказки: "Обіцянка – цяцянка. А...", - йдеться в заяві

"Ми заявляємо, що будемо беззастережно наполягати на чіткому і неухильному дотриманні Бюджетного кодексу і Регламенту при розгляді в парламенті бюджету-2008", - наголошують "регіонали".

"Ми заявляємо, що не будемо голосувати за бюджет-обману і пропонуватимемо наш підхід і нашу концепцію найважливішого фінансового документу країни", - сказано в заяві.

Регіонали також обіцяють зробити "все, щоб у бюджеті-2008 були цілком і повністю враховані інтереси найбільш незахищених верств громадян, інтереси підприємців, інтереси молоді, пенсіонерів, – усіх, хто живе в Україні...".

"Партія регіонів заявляє, що наша позиція є рішуча. Думка – одностайна. І в наших твердих намірах ніхто не зможе нам перешкодити – ні той, хто у пошуках теплішого і зручнішого місця перескакує з опозиції у владу, ні ті, хто пробують реалізувати чергові розкольницькі проекти, ставлячи собі за мету роздробити нашу монолітність", - заявили "регіонали".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування