Пинзеник лякає дефіцитом в 105 млрд гривень без бюджету

Четвер, 27 грудня 2007, 16:14

Міністр фінансів Віктор Пинзеник заявляє, що в разі неприйняття бюджету на 2008 рік країна вступить у новий рік з дефіцитом у розмірі 105 млрд. гривень.

Про це Пинзеник заявив у четвер, під час представлення проекту держбюджету на 2008 рік.

"Дефіцит бюджету є значно вищий ніж те, що передбачалось проектом закону. Країна вступає в новий рік з дефіцитом в 105 млрд гривень – 88 млрд – це норми податкового і соціального законодавства, а 16 млрд – це той дефіцит, який попередньо закладався в проект бюджету", - сказав Пинзеник.

"Це 12% ВВП. Навіть нефахівці розуміють, наскільки це серйозна проблема. З таким дисбалансом країна жити не може", - додав Пинзеник.

Він зазначив, що в підготовленому проекті закону ця проблема врегульована. "І ми виходимо з дефіцитом бюджету в 2,1% ВВП, а по загальному фонду навіть дещо менше, ніж 2%. Це той рівень, з яким країна може входити в новий рік", - додав він.

Пинзеник зазначив, що причиною цього є те, що з 1 січня припиняється дія закону , яким регламентується стягнення багатьох податків. "Ті доходи враховані як доходи бюджету, але насправді їх не буде", - зазначив він.

"Втрата бюджетних доходів втрачає по цій частині 12 млрд гривень... 6 млрд гривень не отримає пенсійний фонд... відсутність реакції на рішення КС щодо соціального законодавства. А ціна цього питання – 70 млрд гривень", - сказав він.

Також Пинзеник зазначив, що неприйняття бюджету означає вступ в дію норми, за якою фіксування видатків здійснюється в розмірі 1/12 частини видатків минулого року, що впливає на виплату зарплат та пенсій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...