Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Уряд подбає про дітей, а дітей війни прирівняє до ветеранів

Четвер, 27 грудня 2007, 16:19

Прем'єр Юлія Тимошенко обіцяє підвищити прожитковий мінімум за різними категоріями від 17,6% до 21%.

Про це вона заявила, представляючи у четвер проект бюджету на 2008 рік.

Мінімальна зарплата з 430 гривень у середньому підвищиться до 547 гривень, на 27,5%. Також суттєво будуть збільшені пенсійні параметри, пообіцяла Тимошенко.

"Зокрема, уряд збільшив пенсійний коефіцієнт з 1% до 1,3%. Це значить, що ми прибираємо вже частково зрівнялівку в пенсійному забезпеченні і будемо платити людям і в залежності від стажу і від середнього заробітку", - заявила Тимошенко.

"Ми будемо досить суттєво працювати над пенсійною реформою і поставили завдання до кінця 2008 року, ми будемо мати єдиний пенсійний кодекс, який поєднає солідарну й персоніфіковану пенсійну систему", - пообіцяла прем'єр.

Також буде змінено тарифну сітку для працівників бюджетної сфери, що дозволить збільшити зарплати кваліфікованих працівників на 50%.

"Те, що під час виборів було нашим зобов'язанням зараз стає нашою програмою. Ми запроваджуємо допомогу при народженні першої дитини у розмірі 12,2 тис. грн., другої - 25 тис. грн., третьої - 50 тис. грн.", - повідомила Тимошенко.

При цьому, за її словами, гроші даватимуть винятково на потреби дитини, що не дозволить батькам, які недбало ставляться до дітей, їх використовувати.

Крім того з 1 січня 2008 року засновано виплату одноразової допомоги жінкам, яким присвоєно почесне звання "Мати-героїня", для чого в проекті бюджету на 2008 рік передбачено кошти в сумі 14 млн. гривень.

Також будуть надані пенсійні права батькам-вихователям дитбудинків сімейного типу.

Тимошенко обіцяє "вперше в історії" виконати закон про дітей війни і доплатити їм до пенсії як учасникам війни. На цю мету замість 445,6 мільйонів (у попередньому уряді) буде виділено 3,5 мільярди гривень.

Також дітям війни буде надано надбавку до пенсії у 50 гривень.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування