Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров скаржиться, що Тимошенко образила багатих чорнобильців

Четвер, 27 грудня 2007, 16:51

Екс-міністр фінансів, народний депутат від Партії регіонів Микола Азаров критикує проект бюджету-2008 за скасування соціальних виплат, запланованих у бюджеті попереднього уряду.

Виступаючи на засіданні парламенту в четвер він наголосив, що підвищення стипендій, пенсій, мінімальної зарплати та соціальних виплат були закладені бюджетом, який розробляв попередній уряд.

Водночас він розкритикував намір уряду "обмежити норми соціальних гарантії працівникам окремих категорій працівників бюджетної сфери".

"Можна зрозуміти, коли преференції й пільги відміняють забезпеченим категоріям громадян. Але чому скасовують право на їх отримання ветеранам війни, жертвам нацистських переслідувань, ветеранам праці, чорнобильцям, дітям війни, доходи яких перевищують певний рівень?", - спитав Азаров.

За його словами, зокрема, в новому бюджеті скасовано підвищення посадових окладів для працівників закладів охорони здоров’я на територіях, забруднених внаслідок чорнобильської катастрофи та обмежено право на 50% знижку на встановлення і користування телефоном особам, звільненим з військової служби.

Крім того, як зазначив Азаров, уряд скасував більше десятка бюджетних програм інвестиційного спрямування.

"Хоча всі політичні сили визнають незадовільним рівень оснащення закладів охорони здоров’я, з бюджету вилучено початок 7-річної програми з закупівлі сучасного медичного обладнання на умовах фінансового лізингу", - сказав також він.

Водночас, за словами Азарова, в питанні повернення вкладів Ощадбанку, "людей не поставили до відома, що вони повинні витратити час, щоб дані про них внесли в інформаційно-аналітичні системи. Лише в цьому випадку буде здійснюватися компенсація".

Він також підкреслив, що в проекті штучно занижено дефіцит бюджету.

"Партія регіонів буде наполягати на усуненні дисбалансу бюджету, врахуванні пропозицій партії", - сказав Азаров.

Разом з тим, перед виступом Азарова спікер Арсеній Яценюк повідомив про загибель в результаті теракту екс-прем'єра Пакистану Беназір Бхутто. У парламенті було оголошено хвилину мовчання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування