Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гриценко побачив, що Тимошенко гальмує свою ж обіцянку

Четвер, 27 грудня 2007, 17:31

Комітет парламенту з питань безпеки та оборони вимагає скасувати в проекті держбюджету обмеження соцгарантій для військовослужбовців та підвищити фінансування силових відомств.

Про це заявив із трибуни Верховної Ради голова комітету, екс-міністр оборони Анатолій Гриценко.

За його словами, комітет рекомендуватиме прийняти проект держбюджету-2008 за двох умов.

По-перше, комітет вимагає вилучити положення, які передбачають обмеження соціальних гарантій для військовослужбовців.

По-друге, зазначив Гриценко, не пізніше лютого до бюджету мають бути внесені зміни, що передбачають фінансування Збройних сил не нижче 2% ВВП „і суттєве збільшення фінансування для інших силових відомств”.

„Виникає питання: армія – пріоритет для уряду чи ні? Очевидно, що ні. Якби все збільшили на 30 з лишнім (відсотків), це була б відсутність пріоритету. Якби армії дали більше ніж на 30, це був би пріоритет. А якщо дають збільшення лише на 4,5%, це не пріоритет”, - наголосив він.

„Якщо зберегти ці цифри і не внести до кінця першого кварталу зміни, треба чесно припинити всі розмови не те що про прискорення переходу на контрактну армію, а взагалі говорити чесно про гальмування цього процесу і відтягування далі за 2011 рік”, - підкреслив голова комітету.

Разом з тим, після обговорення проекту держбюджету-2008 спікер Арсеній Яценюк оголосив 15-хвилинну перерву перед голосуванням за проект для обговорення його з головами фракцій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування