Ющенко не хоче, щоб Тимошенко дестабілізувала економіку

Четвер, 27 грудня 2007, 17:51

Президент Віктор Ющенко переконаний, що повернення заощаджень населенню з боргу Ощадбанку не повинно дестабілізувати економіку.

Про це він заявив на прес-конференції у четвер.

Президент нагадав, що держава винна людям 134 мільярди гривень, що дорівнює майже половині державного бюджету.

"Я розумію всі витоки політичних рішень, як вони вносилися, чому, але, з іншого боку, я переконаний, що значна частина заощаджень, які віднесені до державного боргу, це не справа лише коаліції, а всієї держави", - сказав президент.

"Держава повинна сумлінно відноситись до своїх обов'язків і знайти механізм, графік, процедури, за якими ми могли б забезпечити виконання цих виплат", - наголосив Ющенко.

Водночас він підкреслив, що ці виплати не повинні дестабілізувати економічну ситуацію і перевищувати дефіцит бюджету більше ніж на 2%, а рівень інфляції - 9,9%.

"Курс гривні має залишатися стабільним. Це ті умови, які є в рамках бюджету 2008, умови, які не обговорюються, і які будуть акцептовані в бюджеті. І в цих умовах має діяти уряд", - додав президент.

Тому Ющенко закликав уряд і парламент, ідучи дорогою виплат, керуватись і тим, щоб зберегти монетарну, фіскальну і бюджетну ситуацію на ринку.

"Це питання не таке легке. Ми шукатимемо способи задовольнити потреби людей, але ... паралельно утримати стабільність на ринку", - наголосив президент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування