ЮЩЕНКО НЕ ХОЧЕ, ЩОБ КОНСТИТУЦІЮ ПИСАЛИ У ЯЦЕНЮКА

Четвер, 27 грудня 2007, 18:09

Президент Віктор Ющенко переконаний, що нову Конституцію України треба ухвалювати на загальнонаціональному референдумі.

Про це він заявив на прес-конференції у четвер.

"Та політична парламентська криза, яка забрала багато перспектив України, принаймні в контексті економіки, фінансів, торгівлі, підвела до висновків, що ухвалення змін до Конституції і скасування тих протиріч, які привнесені змінами 2004 року, є одним із нагальних питань", - зазначив Ющенко.

Він наголосив, що серйозно ставиться до парламентських і громадських ініціатив із цього питання.

"Я переконаний, що перший крок по формуванню нової Конституції має зробити національна конституційна рада, сформована з фахівців конституційного права, людей, які представляють правоохоронні органи, правозахисні організації, різні політичні сили, громадських діячів, авторитетних у суспільстві", - зазначив президент.

"Треба зробити урок із подій 2004 року, що Конституція не повинна писатись під когось, а повинна пройти такі процедури, які б виглядали прозорими, відкритими і викликали б довіру до нової конституції", - вважає Ющенко.

Гірша ініціатива, на думку президента, це коли Конституція писатиметься в парламенті.

"Якщо іде мова про нову редакцію, то ви розумієте, що це не є компетенція відповідно до Конституції парламенту України. Цим я не хочу сказати, що парламент має бути відлучений від процесу формування нової редакції конституції", - зазначив Ющенко.

"Навпаки я робитиму все, щоб український парламент був введений в процес формування нової редакції Конституції. Таким чином, щоб отримати політичний акцепт, який треба знаходити у формальних політичних силах, які представляють парламент", - додав президент.

На його думку, ця дія полягатиме в схваленні парламентом конституції.

"Але переконаний, що приймати Конституцію треба на загальнонаціональному референдумі", - наголосив президент.

Він також пообіцяв зробити все залежне від нього для ухвалення нової Конституції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News