Ющенко переадресував питання кримської землі Богатирьовій

Четвер, 27 грудня 2007, 19:42

Президент Віктор Ющенко наголошує, що у питанні проведення позачергових місцевих виборів слід керуватися виключно законом, і якщо з точки зору закону ситуація на місцевому рівні потребуватиме дострокових виборів, він підтримає таку ініціативу.

"Що стосується місцевих виборів чи Києва, чи будь-якої територій. Перше - ми повинні керуватися законом. Якщо ігнорувати цю точку зору, то буде перманентний конфлікт на будь-якому місцевому рівні", - сказав він на прес-конференції, відповідаючи на питання щодо можливості проведення позачергових виборів у Криму.

"Тому якщо про систему і час виборів, у тому числі до органів місцевого самоврядування, діяти по Конституції у даному питанні – я прихильник саме такої площини вирішення питань виборів до органів місцевого самоврядування. І всіляка підтримка буде надана президентом в тому числі Кримській громаді", - заявив Ющенко.

Торкаючись земельних питань і пов’язаних із ними конфліктів у Криму, президент сказав, що "земля в Криму ... в компетенції кримської виконавчої влади, це не питання до Києва або іншого загальнонаціонального інституту".

"Ми провели два засідання РНБО по цьому питанню. Звіт по даному питанню ми представили у ЗМІ, ми добилися, що по 5000 випадкам виділення землі були переглянуті рішення, настала кримінальна відповідальність", - повідомив Ющенко.

"Нам треба скоординувати зусилля декількох інституцій. Це відноситься до політичної діяльності кримської регіональної місцевої влади. Багато конфліктів, по яких іде протистояння - це виклик", - заявив президент.

Водночас, за його словами, "те, що зробила місцева кримська влада, - значну частину протистояння сьогодні можна зняти толерантним відношенням у врегулюванні".

"Я звернувся до кримської влади в контексті останніх подій, зокрема щоб кримська влада запропонувала план врегулювання цих питань... У 30-40 днів я отримаю реакцію по цьому питанню", - повідомив Ющенко.

"По-друге, земельні питання в РНБО у 2008 році відносяться до найактуальніших проблем... В березні буде засідання РНБО. Я доручу генеральному прокурору, дам доручення Службі безпеки опрацювати і внести пропозиції. Тому що ці пропозиції буде надавати виконавча влада Криму, і ми повинні максимальним чином врегулювати земельні питання", - зазначив президент.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування